Itt a Valentin-nap, szóval már bizonyára te is azon töröd a fejed, hogy idén miként ünnepelhetnétek meg ezt a napot a pároddal. Ha ezúttal nem terveztek semmi extrát, akkor is van lehetőségetek kimaxolni a február 14-et, hiszen egy romantikus, filmnézős, vacsizós este is nagyon szuper lehet, ráadásul a kanapé kényelmében relaxálhattok. Amennyiben idén inkább otthon maradnátok, akkor mutatunk most nektek egy szuper vacsoraötletetet, amive garantáltan megalapozzátok az este hangulatát. 

Hozzávalók 

  • 2 csont nélküli csirkemell filé 
  • fél teáskanál fokhagymás só 
  • negyed teáskanál bors
  • 2 teáskanál repceolaj 
  • 1 evőkanál balzsamecet 
  • 1 evőkanál méz 
  • fél teáskanál szárított bazsalikom 

Elkészítés 

A csirkemelleket a foghagymás sóval, illetve a borssal szórd meg. Ezután egy nagy serpenyőben, közepes lángon süsd a csirkét az olajon, oldalanként nagyjából 4-7 percig. Miután elkészült, húzd le a tűzről, és vedd ki a serpenyőből a csirkéket. A serpenyőbe ezt követően mehet a balzsamecet, a méz és a bazsalikom, amit úgy egy percig keverés mellett főzz össze. Ha ez is kész, akkor tedd vissza a serpenyőbe a csirkéket és forgasd bele az elkészült mázba.

Egyszerű, de nagyszerű, köretként tálalhatsz hozzá rizst, sütőben ropogósra sült krumplit és persze friss salálát. A vacsora mellé válasszatok egy finom bort, és jó étvágyat.

Valentin-napra ez tökéletes, nem macerás, nem szöszölős vagy időigényes, ami pedig a legjobb az egészben, hogy akár együtt is elkészíthetitek, hiszen nincs is romantikusabb a közös főzésnél, pláne a szerelmesek napján. 

(via)