Itt a Valentin-nap, szóval már bizonyára te is azon töröd a fejed, hogy idén miként ünnepelhetnétek meg ezt a napot a pároddal. Ha ezúttal nem terveztek semmi extrát, akkor is van lehetőségetek kimaxolni a február 14-et, hiszen egy romantikus, filmnézős, vacsizós este is nagyon szuper lehet, ráadásul a kanapé kényelmében relaxálhattok. Amennyiben idén inkább otthon maradnátok, akkor mutatunk most nektek egy szuper vacsoraötletetet, amive garantáltan megalapozzátok az este hangulatát.
Hozzávalók
- 2 csont nélküli csirkemell filé
- fél teáskanál fokhagymás só
- negyed teáskanál bors
- 2 teáskanál repceolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál méz
- fél teáskanál szárított bazsalikom
Elkészítés
A csirkemelleket a foghagymás sóval, illetve a borssal szórd meg. Ezután egy nagy serpenyőben, közepes lángon süsd a csirkét az olajon, oldalanként nagyjából 4-7 percig. Miután elkészült, húzd le a tűzről, és vedd ki a serpenyőből a csirkéket. A serpenyőbe ezt követően mehet a balzsamecet, a méz és a bazsalikom, amit úgy egy percig keverés mellett főzz össze. Ha ez is kész, akkor tedd vissza a serpenyőbe a csirkéket és forgasd bele az elkészült mázba.
Egyszerű, de nagyszerű, köretként tálalhatsz hozzá rizst, sütőben ropogósra sült krumplit és persze friss salálát. A vacsora mellé válasszatok egy finom bort, és jó étvágyat.
Valentin-napra ez tökéletes, nem macerás, nem szöszölős vagy időigényes, ami pedig a legjobb az egészben, hogy akár együtt is elkészíthetitek, hiszen nincs is romantikusabb a közös főzésnél, pláne a szerelmesek napján.
(via)